Yoga


Voelen dat wat er is.

Yoga lijkt steeds meer een trend te worden in de westerse samenleving. En niet voor niets. In het drukke dagelijkse leven lijkt het soms dat we geen moment meer voor onszelf hebben, geen moment meer voor onszelf mogen zorgen.

Het beoefenen van yoga zal altijd een positief effect hebben op je lichamelijke en geestelijke gesteldheid zolang je goed blijft luisteren naar je lichaam en je niet over jezelf oordeelt. Welke positieve effecten het voor jou heeft, kan je zelf ontdekken. Het uiteindelijke doel is om meer in balans met jezelf te komen, lichamelijk en geestelijk, met het leven en met jezelf. Yoga kan bijdragen aan:


· Verminderen van stress
· pijnverlichting
· verbeterde ademhaling
· lenigheid
· meer kracht
· verbetering van de bloedcirculatie
· grotere concentratie
· geestelijke rust
· verbetering van de houding
· verbetering van het uithoudingsvermogen
· verbetering van het geheugen
· verbetering van de nachtrust
· zelfvertrouwen


Wat de Yoga jou uiteindelijk brengt zal je zelf gaan ondervinden als je yoga beoefent.

De ene les is actiever dan de andere les. Dit staat in het lesrooster achter de lestijden aangegeven. Maar vergis je niet een rustige les, deze kan veel uitdagender zijn dan een actieve les. En dat heeft alles te maken met hoe jijzelf de houding uitvoert. Kan je goed contact maken met je lichaam, kan je je volledig in de houding verdiepen en durf je je gedachten los te laten? Bij de rustigere lessen heb je meer tijd om te voelen en verder te gaan. In de actieve lessen zal jouw kracht en uithoudingsvermogen meer uitgedaagd worden. Welke les nu beter bij jou past, is aan jouzelf.

Hello world
Hello world

Yinyoga

Yinyoga is een rustige vorm van yoga. Het zijn relatief makkelijke houdingen die lang vastgehouden worden. We willen functioneel stretchen op specifieke gebieden in ons lichaam. Door heel gericht te stretchen en lang in een zelfde houding te ziijn kan het heel intens aanvoelen. We stretchen zo niet alleen een spier maar werken ook op andere lagen in ons lichaam zoals het bindweefsel.

Om een houding lang te kunnen volhouden is het belangrijk om zo ontspannen mogelijk in de houding te zitten of liggen. We gebruiken veel kussens endekens om de houding zo comfortabel mogelijk te maken. Belangrijk bij het uitoefenen van de houding is om goed contact met je lichaam te maken en naar je lichaam te luisteren. De lessen kunnen zeer ontspannend zijn en dragen bij aan de soepelheid van de gewrichten.