Fleur Hartman

***

Over mij

Vrije geest, praktisch, aanpakker, denker en veel vertrouwen in dat wat is.


Yoga is pas laat in mijn leven gekomen. In eerste instantie deed ik enkel wat yoga op de sportschool. Ik vond het heerlijk om intensief met mijn lichaam bezig te kunnen zijn en me vervolgens ook helemaal te kunnen ontspannen. Pas op mijn eerste yogaopleiding merkte ik wat yoga ook kon betekenen. Yoga is niet jezelf in enge bochten wringen of te zweven. Yoga is bedoeld om je lichaam gezond te houden en de innerlijke rust te vinden.

Mijn eerste yoga-opleiding was een ashtanga yoga opleiding. Mijn lichaam gaf gelijk al aan dat sommige houdingen voor mij te hoog gegrepen waren en ook daar heb ik van geleerd. Daarna heb ik een tiener yoga opleiding gevolgd. In deze opleiding heb ik vooral geleerd dat het belangrijk is te accepteren daar waar je bent, en dat dat goed is. Vervolgens heb ik nog wat kortere teacher trainingen gevolgd waaronder in de yin yoga. In mijn lessen probeer ik van dat wat ik geleerd heb zoveel mogelijk te combineren.

Ik was begonnen met les gegeven bij de GGzE in Eindhoven waar ik ook parttime werkte. Ik gaf les aan tieners en aan volwassenen, cliënten en medewerkers. Ik merkte dat ik het erg leuk vindt om les te geven en nog mooier vindt als ik deelnemers iets mee kan geven. Yoga is voor mij niet een moeilijke oefening doen en kunnen. Yoga is werken aan je zelfvertrouwen, je innerlijke rust, je tevredenheid, het geven en ontvangen. En dat hoop ik naast een wat fitter en flexibeler lijf mee te kunnen geven.

De yogastudio en de tuin er omheen zijn een groot cadeau voor mij. Met veel geluk heb ik deze plek over kunnen nemen van de familie en samen met veel reizende vrijwilligers tracht ik er een droomplek van te maken.

andere docenten:

...

Maak ruimte...